Arina-Veto-Bank-spectrumPrie 1987 metais susikūrusios grupės VETO BANK Arina prisijungė 1990 metais. VETO BANK muzikantai jauną 19-metę dainininkę atsitiktinai susitiko viename nedideliame roko festivalyje. 1992 m. dainininkė su VETO BANK laimi Grand-prix prestižiniame to meto festivalyje Jūrmaloje (Latvija), 1993 m. laimi pagrindinius prizus Sopote (Lenkija) ir Brašove (Rumunijoje).

Dainininkė Arina Borunova gimė 1969 m. vasario 13 dieną Kaune. Arina turi tradicinį muzikinį išsilavinimą - iš pradžių muzikos mokykla, po to - muzikos technikumas ir galiausiai klasikinio vokalo studijos Muzikos akademijoje. Tačiau klasika dainininkės per daug netraukė - Arina pamažu pradėjo domėtis bliuzu, ritmenbliuzu, džiazu, popmuzika - visi šie stiliai susimaišo jos atliekamose dainose. Vis tik jos širdis priklauso bliuzui.

 

Kai 1989 metais Kaune rengtame konkurse "Rhythm & Blues" vedėjas po visų koncerto dalyvių pasirodymų pakvietė sudalyvauti konkurse žiūrovus iš salės, draugai Ariną išstūmė į sceną. Ir ką gi - padainavusi garsųjį Džordžo Geršvino kūrinį "Summertime" Arina pelnė savo pirmąjį "Grand Prix".
1993-1996 metais dainininkė įvertinta ir Lietuvoje - jos kolekcijoje 1993 ir 1996 metų "Bravo" statulėlės, 1996 metais Geriausia metų atlikėja ją išrinko radijo stočių "Ultra Vires" ir "Radiocentras" klausytojai.
1997 m., išėjus iš grupės vienam jos įkūrėjų Raimondui Nutautui, grupę VETO BANK papildė naujas bosistas Audrius Litinskas. Po kelerių metų į muzikantų gretas įsiliejo Laimonas Urbikas (saksofonas), kiek vėliau Aidas Česnauskas (gitara) pakeitė Arūną Navadničėną.
Vokalistė su grupe gastroliavo Italijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Rusijoje. Ne kartą ją buvo galima išgirsti Maskvoje, pasirodant su žinomu Lietuvos džiazo muzikantu saksofonininku Vladimiru Čekasinu. Prie svarbiausių atlikėjos apdovanojimų galima priskirti ir pergalę 2000-aisiais Piarnu (Estija) vykusiame "Vienos dainos" konkurse. Drauge su savo grupe VETO BANK Arina šiame konkurse laimėjo padainavusi daugiau 12 min. trukmės improvizaciją italų liaudies dainos tema "O, sole mio". "Įvairūs atlikėjai, įvairios versijos, bet buvo nuostabu", - ne tuščiažodžiauja Arina.
Arina dainavo duetus su populiariausiais Lietuvos ir Latvijos atlikėjais: Arniu Medniu, Sauliumi Urbonavičiumi - Samu, Marijonu Mikutavičiumi, Andriumi Mamontovu, Česlovu Gabaliu, Žilvinu Žvaguliu, Irena Starošaite, Tomu Auguliu, Sasha Song, Gyčiu Paškevičiumi ir kt.
2009 m. lapkritį Vilniuje „Forum palace“ salėje su VETO BANK ir kolegomis, žymiais Lietuvos atlikėjais, surengė koncertą, skirtą savo kūrybinės veiklos 20-mečiui. Koncertą filmavo Lietuvos televizija.Arina ir VETO BANK tradiciškai kasmet dalyvauja tarptautiniame bliuzo festivalyje „Bliuzo naktys“. Festivalis rengiamas nuo 1993 m. Varniuose, prie Lūkšto ežero.
Šiuo metu Arina ir VETO BANK koncertuoja, kuria ir įrašinėja dainas, ieško naujų išraiškų...

VETO BANK muzikantai:

  • Rolandas Kažimėkas - klavišiniai (1988-1990 m., nuo 1995 m.)
  • Aidas Česnauskas - gitara (nuo 2007 m.)
  • Audrius Litinskas - boso gitara (nuo 1997 m.)
  • Laimis Urbikas – saksofonas (nuo 2005 m.)
  • Vytautas Čeplinskas - mušamieji ( nuo 1988 m.)

Diskografija:

  • 1993 - CD "My Crazy World"
  • 1994 - CD "Take The Best"
  • 1995 - CD "All That Rock-n-Roll" (įvairūs atlikėjai)
  • 1996 - CD "Amber Blues" (įvairūs atlikėjai)
  • 1996 - CD "How Are You, A.M.E.R.I.K.A."
  • 1996 - CD "Meilės Vardu-2" (įvairūs atlikėjai )
  • 1998 - CD "Fragmentai" (solinis Arinos albumas)
  • 1999 - MD "Amber Voice" (įvairūs atlikėjai ) - pirmasis minidiskas Pabaltijyje
  • 2004 - CD „Pasaulis sukasi ratu".

Apdovanojimai:

  • 1989m. konkurse "Rhythm & Blues" Kaune - Grand prix
  • 1992 m. "Jūrmala ‘92" - Grand prix
  • 1993 m. "Sopotas ‘93" - Grand prix
  • 1993 m. konkurse Brašove, Rumunijoje - Grand prix
  • 1994 m. "Bravo ‘93" Metų atlikėja
  • 1997 m. Geriausia atlikėja "Radiocentro" muzikiniai apdovanojimai ‘96"
  • Geriausia atlikėja "Ultra Vires ‘96"
  • "Bravo ‘96" Metų atlikėja
  • 2000 m. Piarnu (Estija) "Vienos dainos konkurso" nugalėtoja